Jadłospis
JADŁOSPIS
15.07 – 19.07.2019
ŚNIADANIE
|
OBIAD |
PRZEGRYZKA |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK
Pieczywo mieszane Pieczywo razowe Schab krotoszyński Serek waniliowy Sałata Herbata żurawinowa |
Zupa jarzynowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, ziemniaki, marchewka, kalafior, brokuły, fasolka, groszek, śmietana) Pierogi z mięsem Surówka z kiszonej kapusty z marchewką Wege: pierogi ruskie Woda z cytryną |
Jabłko |
Herbatniki Maślanka naturalna |
Alergeny: gluten, mleko krowie |
Alergeny: gluten, jajko, mleko krowie |
|
Alergeny: gluten, mleko krowie |
WTOREK
Pieczywo mieszane Pieczywo razowe Schab Benedykta Pasta z czerwonej soczewicy z twarogiem i suszonymi pomidorami Kiełki Herbata czarna |
Krupnik ryżowy (wywar drobiowy, włoszczyzna, ryż, marchewka, natka) Kotlet mielony (mielone mięso drobiowe, jajko, bułka tarta, przyprawy) Ziemniaki z koperkiem Mizeria Wege: kotlet sojowy Woda z pomarańczą |
Arbuz |
Jogurt owocowy |
Alergeny: gluten, mleko krowie |
Alergeny: gluten, jajko, mleko krowie |
|
Alergeny: mleko krowie |
ŚRODA
Pieczywo mieszane Pieczywo razowe Ser żółty Pasta mięsna z suszonymi pomidorami Ogórek świeży Herbata wiśniowa |
Zupa pomidorowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron z pszenicy DURUM,, marchewka, natka, śmietana) Nugetsy z kurczaka (pierś z kurczaka, jajko, panierka) Ziemniaki Surówka z młodej kapusty Wege: kotlet z dyni z tartymi jarzynami w panierce Woda z cytryną i pomarańczą |
Kiwi |
Talarki Maślanka owocowa |
Alergeny: gluten, mleko krowie, jajko |
Alergeny: gluten, jajko |
|
Alergeny: gluten, mleko krowie |
CZWARTEK
Pieczywo mieszane Pieczywo razowe Twarożek z kolorową papryką Parówka drobiowa Herbata czarna |
Barszcz czerwony (wywar drobiowy, włoszczyzna, tarte buraki, ziemniaki, marchewka, śmietana) Pulpety drobiowe w sosie koperkowym (mielone mięso drobiowe, jajko, przyprawy) Kasza gryczana Ogórek kiszony Wege: kotlet ziemniaczany w sosie koperkowym Woda z cytryną |
Jabłko |
|
Alergeny: gluten, mleko krowie |
Alergeny: gluten, jajko, mleko krowie |
|
Alergeny: mleko krowie |
PIĄTEK
Pieczywo mieszane Pieczywo razowe Ser żółty Pomidor Płatki kukurydziane Mleko na zimno Herbata czarna |
Zupa koperkowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, koperek, ziemniaki, marchewka, śmietana) Filet z mintaja Ryż Warzywa gotowane na parze Wege bez ryby: kotlet jajeczny Woda z pomarańczą |
Jabłko |
Ciasteczka maślane |
Alergeny: gluten, mleko krowie |
Alergeny: gluten, ryba, mleko krowie |
|
Alergeny: gluten, mleko krowie |